Voor VodafoneZiggo ben ik de opdrachtgever voor uiteenlopende corporate films die het bedrijf publiceert. Ik ben verantwoordelijk voor de concepten, briefings en scripts. Het filmen gebeurt veelal door contentbureau LVB uit Amersfoort. De designers Marco en Diederick van Buren maken de animaties.

Meelopers
Met als doel nieuwe collega’s te werven, bedacht ik met een collega het concept Meelopers, waarbij twee medewerkers uit totaal verschillende hoeken van het bedrijf een dagje met elkaar meekijken in de praktijk.

Netwerk-hulp in rampgebieden
Ook maakten we een documentaire over het werk van vrijwilligers die voor de Vodafone Foundation afreizen naar rampgebieden om mobiele communicatie te herstellen.

Gebaarista
Een ander voorbeeld is deze video over de dove barista (‘gebaarista’) die koffie maakt en in gebarentaal communiceert met onze collega’s. Hiervoor verzorgde ik overigens zelf ook de interviews ter plekke.

Pijlsnelle animatie
Deze korte animatie-video begeleidde ik van idee tot uitvoering. De aanleiding was de introductie van giga-snel internet bij VodafoneZiggo. Het filmpje is eind 2019 veelvuldig gebruikt op sociale media en in de presentaties, o.a. van CEO Jeroen Hoencamp.Terug naar het overzicht: video