Speel-skills

Rondom de release van mijn boek ‘Speel-skills’ heb ik een reeks video’s gemaakt die veelvuldig rondgingen op sociale media. Er zitten gesproken promo’s tussen, blikken achter de schermen, maar ook verrassende clips in tientallen muziekstijlen zoals hiphop, metal, jazz en zelfs minimalistische muziek. Bekijk de lijst:

VodafoneZiggo

Voor VodafoneZiggo ben ik de opdrachtgever voor uiteenlopende corporate films die het bedrijf publiceert. Ik ben verantwoordelijk voor de concepten, briefings en scripts. Het filmen gebeurt veelal door contentbureau LVB uit Amersfoort. De designers Marco en Diederick van Buren maken de animaties.

Meelopers
Met als doel nieuwe collega’s te werven, bedacht ik met een collega het concept Meelopers, waarbij twee medewerkers uit totaal verschillende hoeken van het bedrijf een dagje met elkaar meekijken in de praktijk.

Netwerk-hulp in rampgebieden
Ook maakten we een documentaire over het werk van vrijwilligers die voor de Vodafone Foundation afreizen naar rampgebieden om mobiele communicatie te herstellen.

Gebaarista
Een ander voorbeeld is deze video over de dove barista (‘gebaarista’) die koffie maakt en in gebarentaal communiceert met onze collega’s. Hiervoor verzorgde ik overigens zelf ook de interviews ter plekke.

Animatiefilm: het netwerk van Gigadam
Binnen VodafoneZiggo leefde de wens om de werking van het netwerk uit te leggen in Jip en Janneke-taal. Deze animatie-video (‘explanamation’) die zich afspeelt in het fictieve plaatje Gigadam werd het antwoord op deze vraag. Ik begeleidde de videoproductie van idee tot uitvoering. Ik bedacht met een collega het idee, we stuurden de designers aan, ik schreef de tekst én sprak de voice-over in. Het filmpje is in 2020 veelvuldig gebruikt op sociale media, in campagnes, voor presentaties en bij contacten met pers en politiek.Terug naar het overzicht: video