TRAINER

Als creatieve contentcoach deel ik graag mijn kennis en kunde met specialisten. Hieronder staat mijn aanbod van trainingen en workshops. Ook voor maatwerk kun je mij inzetten: van groepssessies tot 1-op-1-coaching.

Contentcreatie

Maak kennis met 'The Big 5': blog, vlog, infographic, podcast en webinar. In één volle dag leer ik je de 7 regels van rake verhalen (storytelling). We zoomen in op jouw communicatiedoelen en zoeken daar de beste vorm bij. Deze training geef ik namens Frankwatching.

Overtuigend presenteren

Leer presenteren als een pro. Gebruik je stem, lichaam en ademhaling om meer impact te maken, als je voor een groep staat. Ontdek de regels van een goed opgebouwde presentatie, waarmee jij de aandacht vasthoudt en waarmee je mensen in beweging krijgt. Ook deze training geef ik namens Frankwatching.

Copywriting

Hoe schrijf je een pakkende tekst? Hoe verleid je lezers met woorden? Hoe zet je creativiteit in als hulpmiddel? De antwoorden op die vragen vind je in deze tweedaagse training (inclusief huiswerk) die ik heb ontwikkeld voor incompany-doeleinden. Is jouw team toe aan betere schrijf-skills? neem dan contact op.

Creativiteit

Creatief denken, werken en leven. Het lijkt eenvoudig, maar toch loopt het vaak spaak. Ik leer jou hoe het creatieve proces werkt en geef tips voor creatieve oefeningen en sessies die je met jouw team kunt doen (virtueel of live). Ook focus ik op de speel-skills: de vijf bekwaamheden die je nodig hebt om creatiever uit de hoek te komen.

Boek mij voor een inspiratiesessie... of volg de training 'Aan de slag met creativiteit' via Frankwatching. Ik geef ook regelmatig incompany-trainingen over creatief brainstormen, waarbij ik inzoom op manieren die creativiteit stimuleren door brainstorms en andere oefeningen.

Storytelling

Goede verhalen blijven hangen, die vertel je zelfs door. Elk bedrijf heeft dit soort prachtverhalen, maar vaak komen ze moeilijk boven water. In een dag(deel) geef ik jouw communicatieteam een korte historie van 'stories', praktische tips en voorbeelden. Ik leer jullie de stappen die leiden tot aantrekkelijke content met een onvergetelijke boodschap. Je krijgt volop inspiratie voor jouw eerstvolgende verhaal.

Actie/redactie: ontdek jouw team

Een redactie is een optelsom van creatieve talenten. Ontdek de skills van jouw team in deze workshop van één dag. Vooraf vult ieder teamlid een korte persoonlijke vragenlijst in en stuurt het beste stuk content dat hij/zij afgelopen tijd gemaakt heeft. Ik verzamel de gegevens, bereid me voor en ga in gesprek met het team. De redacteuren pakken uitdagingen op, leren elkaar beter kennen en gaan samen broeden op nieuwe plannen.

Klare taal

Hoe bepaal je als schrijver de juiste inhoud, toon en opbouw van een tekst? Leer blunders voorkomen, je inleven in de doelgroep en een pakkend verhaal schrijven. Na afloop van deze middag weet je de valkuilen van jargon en clichés te omzeilen en de weg naar effectieve communicatie feilloos te vinden.

Schrijven voor beginners

Speciaal voor mensen die voorzichtig de eerste stappen willen zetten op het schrijfvlak óf die zich onzeker voelen over hun talenten, heb ik een instapcursus ontwikkeld. Deze training van twee dagen (inclusief huiswerk) bied ik zowel individueel als in groepsverband. Je leert alle valkuilen ontwijken en gaat met een knapzak vol tips en een hoofd vol houvast op schrijverspad.

1-op-1 schrijfcoaching

Heb je behoefte aan een schrijfcoach die jou individuele begeleiding biedt? Neem dan contact op. Meerdere keren heb ik mensen 1-op-1 coaching gegeven op schrijfgebied, waardoor zij hun skills leerden ontplooien, aanscherpen en verbeteren. Vaak zijn deze trajecten opgebouwd uit wekelijkse sessies van één uur, via Teams of telefoon. Elke sessie bespreken we een tekst die je hebt ingeleverd en die ik heb voorzien van commentaar. Ik zal je steeds uitdagen om nieuwe leerpunten te behalen en oog te krijgen voor valkuilen.

REVIEWS OVER TRAININGEN

"Bij meesterverteller Vincent Mirck volgde ik een training copywriting. Hoe het was? Vroeger zou ik "woorden schieten tekort" gezegd hebben, nu schud ik zo een blog uit mijn mouw.

Wil je graag schrijven, maar heb je last van koudwatervrees? Deze training van Vincent is als een warme douche! Hij laat je op bijzonder inspirerende wijze zien dat er geen einde komt aan de mogelijkheden om een verhaal te vertellen."

Rik

"Wat een heerlijke creatieve training. Van de trainer zelf spatte al ontzettend veel energie en creativiteit af. We mochten de hele les lekker veel schrijven en leerde op een leuke, open manier creatief te kijken naar onze omgeving. Erg inspirerend én motiverend om eigen creatieve content te maken! Aanrader dus."

Milene

"Vincent heeft een positieve en open persoonlijkheid, waardoor hij makkelijk benaderbaar is en er een goede interactie met de groep ontstaat. Tijdens de training storytelling was de sfeer laagdrempelig. Met een snelle 'warming up' kreeg hij ons goed in beweging. Hij had leuke, inspirerende voorbeelden en wist de aandacht goed vast te houden. De feedback op ons eigen werk was erg leuk en nuttig."

Maaike

"Een prettige, laagdrempelige en interactieve training. De nadruk lag duidelijk op online content. Zelf had ik meer tekstgerichte leerdoelen, die niet relevant waren voor de overige cursisten. Toch heb ik, dankzij de insteek van de trainer, goed kunnen bijdragen aan een actieve brainstormsessie. Grootste pluspunt: de eigen redactie is op een aantal punten aangescherpt en wakker geschud!"

Manou

"Als trainer neemt Vincent je op inspirerende manier bij de hand langs de do's and don'ts van het tekstschrijvers vak. Ik heb weer voldoende creatieve laadjes geopend om de komende tijd mee aan de slag te gaan. Pakkende teksten schrijven die mijn doelgroep aanzetten tot actie."

Marcia

"Een hele praktische, veelzijdige en leerzame training verzorgd door een enthousiaste en betrokken professional uit het veld. Met name de interactie tussen de deelnemers vond ik heel waardevol."

Dominique