REFERENTIES

“Vincent nam plaats in ons team alsof hij er al jaren werkte, gaf vanaf het eerste moment bruikbare ideeën tijdens brainstorms en leverde in een handomdraai goede teksten af.”

Peter van der Mark, eigenaar contentbureau Schrijf-Schrijf

“Vincent is gericht op de inhoud en op verbetering. Het proces is bij hem altijd een middel om tot resultaten te komen. Praktische do’s en don’ts helpen het team een verbeterslag te maken. Verwacht dus vooral geen ingewikkelde Exceldocumenten, maar wel resultaat.”

Danielle Hoek, freelance projectmanager

“Complexe zaken in heldere taal weergeven, spelen met taal, verhalen vertellen, video’s maken. Dat kan hij allemaal, schijnbaar met het grootste gemak.”

Jill Whittaker, voormalig teamleider

“Als je wil weten hoe een toegewijd redacteur een communicatieafdeling, ja zelfs een heel bedrijf boven zichzelf uit kan laten stijgen, dan moet je Vincent hebben. Geef hem zes bullet points en met de snelheid van het licht tovert hij ze om in een helder verhaal. Dat kan in de vorm van een speech zijn, een bedrijfsprofiel of redactionele content.”

Maurice Ouderland, directeur Communicatie KNVB (voormalig directeur Externe Communicatie VodafoneZiggo)

“Vincent heeft het beste met mensen voor en vindt altijd een nieuwe route om verhalen te vertellen. Hij heeft een drang om te vernieuwen, zonder daar gewichtig over te doen.”

Stefan Wink, advertising manager Rabobank

“Vincent was tijdens een online afdelingsbijeenkomst te gast bij USG. We hebben zelden zo’n bruisende externe gast in ons midden gehad! Met zijn aanstekelijke enthousiasme en energie inspireerde hij ons anderhalf uur lang met praktische en ludieke tips & tricks om creatief te zijn én te blijven.”

Sandra de Snoo, USG Marketing & Communication

“Snelle, creatieve en originele schrijver. Denkt altijd met je mee, nooit tegen je in.”

Raymond Salet, voormalig teamleider

“Vincent heeft een heldere visie en deelt graag de passie voor zijn werk. Dat deed hij voor Meltwater in een succesvol webinar over storytelling, dat tot de dag van vandaag internationaal bekeken wordt.”

Emmeline Raab, Meltwater

“Vincent is vingervlug met het ophalen en schrijven van steengoede verhalen over een organisatie en de mensen die er werken. Hij kijkt altijd naar het gezamenlijke resultaat en weet met zijn persoonlijkheid, kennis en kunde waarde toe te voegen. Bijvoorbeeld in de wervingscampagne voor VodafoneZiggo-trainees, waarbij we storytelling hebben ingezet om kandidaten inzicht te geven hoe het is om bij ons te werken. De beste in zijn vak!”

Farida Milzink, recruiter

“In het werk van de ‘decemberdichter’ Vincent Mirck valt echt geen enkele innerlijke noodzaak te ontdekken.”

Ingmar Heytze, dichter

“Hoewel hij uiteindelijk toch enthousiast aan de slag gaat en tot een oplossing komt, heeft Vincent soms de neiging om in eerste instantie beren op de weg te zien. Ik waardeer hem om zijn positief-kritische mening.”

Bernadette Hulswit, projectmanager jaarverslag Rabobank

“Zijn vakmanschap zit niet alleen in het goed kunnen schrijven, maar juist in het maken van vernieuwende content.”

Eric Lagerwey, projectleider jaarverslag Rabobank

“Als bedrijfsjournalist vraagt hij stevig doch plezierig door, redeneert vanuit zijn lezers en is een prettige, creatieve en betrouwbare partner om mee samen te werken.”

René Loman, woordvoerder VodafoneZiggo

“Als het creatief of anders moet, zoek ik Vincent op.”

Pim Mol, voormalig directeur Communicatie Rabobank

“Ik heb met Vincent gewerkt aan diverse jaarverslagen van de Rabobank. Hierbij had Vincent de rol van eindredacteur en verzorgde ik als auteur de financiële teksten. Hij wist vaak originele invalshoeken te kiezen bij het redigeren van de – veelal conservatieve – financiële passages. Vincent heeft duidelijk bijgedragen aan een prettiger en beter leesbaar jaarverslag.”

Jochem Noë, concern controller Rabobank

“Een goed interview maken is een lastige klus: je moet niet alleen kennis van zaken hebben, maar ook degene tegenover je goed aanvoelen en kunnen meebewegen om er het maximale uit te halen. Het is als balanceren op een koord. Vincent is er voor mij nog nooit van afgevallen. Bij Vincent begint de weg waar die voor de ander ophoudt. Als hij moet improviseren, is hij op zijn best.”

Jasker Kamp, voormalig hoofdredacteur NL20

“Zodra Vincent gebrek aan lef en originaliteit in onze communicatie bespeurt, dan laat hij zien hoe het anders kan. Hij is goed in feedback geven en ontvangen.”

Hendrik Jan Eijpe, AFM (voormalig hoofd Persvoorlichting Rabobank)

REVIEWS OVER TRAININGEN

"Bij meesterverteller Vincent Mirck volgde ik een training copywriting. Hoe het was? Vroeger zou ik "woorden schieten tekort" gezegd hebben, nu schud ik zo een blog uit mijn mouw.

Wil je graag schrijven, maar heb je last van koudwatervrees? Deze training van Vincent is als een warme douche! Hij laat je op bijzonder inspirerende wijze zien dat er geen einde komt aan de mogelijkheden om een verhaal te vertellen."

Rik

"Wat een heerlijke creatieve training. Van de trainer zelf spatte al ontzettend veel energie en creativiteit af. We mochten de hele les lekker veel schrijven en leerde op een leuke, open manier creatief te kijken naar onze omgeving. Erg inspirerend én motiverend om eigen creatieve content te maken! Aanrader dus."

Milene

"Vincent heeft een positieve en open persoonlijkheid, waardoor hij makkelijk benaderbaar is en er een goede interactie met de groep ontstaat. Tijdens de training storytelling was de sfeer laagdrempelig. Met een snelle 'warming up' kreeg hij ons goed in beweging. Hij had leuke, inspirerende voorbeelden en wist de aandacht goed vast te houden. De feedback op ons eigen werk was erg leuk en nuttig."

Maaike

"Een prettige, laagdrempelige en interactieve training. De nadruk lag duidelijk op online content. Zelf had ik meer tekstgerichte leerdoelen, die niet relevant waren voor de overige cursisten. Toch heb ik, dankzij de insteek van de trainer, goed kunnen bijdragen aan een actieve brainstormsessie. Grootste pluspunt: de eigen redactie is op een aantal punten aangescherpt en wakker geschud!"

Manou

"Als trainer neemt Vincent je op inspirerende manier bij de hand langs de do's and don'ts van het tekstschrijvers vak. Ik heb weer voldoende creatieve laadjes geopend om de komende tijd mee aan de slag te gaan. Pakkende teksten schrijven die mijn doelgroep aanzetten tot actie."

Marcia

"Een hele praktische, veelzijdige en leerzame training verzorgd door een enthousiaste en betrokken professional uit het veld. Met name de interactie tussen de deelnemers vond ik heel waardevol."

Dominique

Mijn schrijfkwaliteiten zijn door Vincents aanwijzingen en training echt een stuk verbeterd. Vincent heeft mij laten zien wat de valkuilen zijn in de kunst van het schrijven, hoe je een tekst veel leesbaarder maakt en wat echt belangrijk is voor mijn lezer om te weten. Vincent weet waar hij het over heeft en brengt dat met veel enthousiasme over, zodat het ook beklijft. Bij het schrijven hanteer ik nu de regel 'Dit mag vast niet van Vincent!' en dat houdt me scherp!

Rien

Vincent was tijdens een online afdelingsbijeenkomst te gast bij ons. We hebben zelden zo'n bruisende externe gast in ons midden gehad! Vincent heeft ons met zijn aanstekelijke enthousiasme en energie bijna anderhalf uur vermaakt met praktische en ludieke tips & tricks om online en offline creatief te zijn én te blijven. Op basis van twee korte telefoongesprekken en wat leesvoer heeft hij onze organisatie dusdanig eigen gemaakt dat hij ons kon voorzien van nieuwe kennis en ons kon vermaken. Een aanrader!

Sandra