Mijn huidige cv bestaat uit een zelfgemaakte rap-video en een kleurrijke infographic. Maar ik moest van ver komen. Lees hoe een sneer van een recruiter mijn aanpak totaal op zijn kop zette.

“Saaie boel.” Die kritische opmerking kreeg ik tijdens een sollicitatietraining in 2016, nadat een Randstad-recruiter een korte blik op mijn cv had geworpen. Beduusd wees ik haar op het feit dat ik ook een video had gemaakt waarin ik de eerste 40 jaar van mijn leven samenvatte. Ze gaf me het voordeel van de twijfel en klikte op de Youtube-link.

“Jij doet jezelf tekort”, concludeerde ze. “Je filmpje is geweldig, maar dat saaie cv vol platte tekst past daar totaal niet bij. Laat meer van jezelf zien.”

Ze had gelijk. Ik besloot het roer radicaal om te gooien. Ik zette een foto op mijn cv, scherpte de tekst aan, voegde een korte karakterbeschrijving toe en plaatste een link naar mijn persoonlijke website en social-media-profielen. Ook gaf ik de video een veel prominentere plek in het cv.

Ik was best trots op de nieuwe versie, maar had vooral veel behoefte aan wéér zo’n kritische kennersblik. Daarom trok ik de stoute schoenen aan en schreef ik me in voor de wedstrijd ‘cv van de maand’ van de website Sollicitatielab. Ik had gelezen dat alle genomineerden daar een schriftelijke beoordeling krijgen van een team recruiters. Dát was mijn doel.

Ik was blij verrast toen ik de maandtitel uiteindelijk wón, maar de grootste beloning was het jurycommentaar. Ik kreeg enkele fijne complimenten, vooral over de video waarin ik mij op mijn manier presenteer en dus de lezer in korte tijd een beeld geef van wie ik ben. Maar in het juryrapport stonden vooral veel nieuwe verbeterpunten.

Mijn belangrijkste leerpunten op een rij:

1- Ruim baan voor de elevator pitch!
Het is een pittige opgave, maar als het lukt om jezelf zo treffend mogelijk te beschrijven in enkele regels tekst (of 1 minuut gesproken woord), dan zien recruiters die ‘elevator pitch’ heel graag pontificaal bovenaan je cv staan. Eerst vertellen wie je bent en wat je goed kan, daarna pas de rest presenteren…

2- Benoem je skills
Een onderdeel van wat je kan, zijn je skills. Veel mensen staan zo uitgebreid bij hun werkervaring en persoonlijke gegevens stil, dat ze vergeten om een overzichtelijk blokje met skills toe te voegen. Welke talen spreek je, welke programma’s beheers je, welke vaardigheden zitten er in jouw arsenaal?

3- Voeg links toe
Heb je een portfolio met voorbeelden van je werk? Maak het de lezer dan makkelijk door hiernaar door te verwijzen. Liefst niet via één algemene link onder/bovenaan de pagina, maar graag deeplinks naar de specifieke voorbeelden op de plekken in je cv waar je deze wapenfeiten benoemt. Niet dat de recruiters al die linkjes zullen doorklikken, maar je geeft ze daarmee de kans om zelf te kiezen wanneer ze de details induiken. Trouwens, als je actief bent op sociale media, help de recruiters dan een handje door alle links naar jouw profielen toe te voegen. ‘Klik en klaar’, daar houden ze van.

4- Referenties graag!
Vroeger had je aanbevelingen van oud-collega’s of -managers hooguit nodig als je werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dan gaf je, op aanvraag, een telefoonnummer door of stuurde je een brief waarin iemand jou en je werk beschreef. Maar de wereld is veranderd. Recruiters willen niet alleen op LinkedIn jouw ‘recommendations’ zien staan, het liefst zien ze deze ook al terugkomen in je cv. Kies dus enkele pakkende, korte quotes van je referenties en zet die goed zichtbaar op je cv, liefst nog boven je werkervaring.

Als winnaar van ‘cv van de maand’ was ik ook automatisch genomineerd voor de titel ‘cv van het jaar 2016’. Die eer ging helaas aan mijn neus voorbij. Ook in 2019 dong ik mee naar de jaarprijs, toen werd ik uiteindelijk tweede. Maar voor mijn gevoel had ik mezelf al overwonnen: mijn cv zal nooit meer een saaie opsomming zijn. Het is een kleurrijke collage van mijn leven geworden. Precies zoals ik me graag presenteer. Met hulp van designer Marco van Buren vond ik de juiste vorm: een klikbare infographic waarin ik de video, referenties, skills, werkervaring en links naar mijn portfolio verzamel.

De hele website VincentMirck.nl (die je nu bekijkt), is in feite ontstaan vanuit mijn curriculum vitae.

Mijn cv kun je vinden op de pagina ‘Wie ik ben‘.